Протест блокира пътищата от Русе за Варна и Кубрат

OFFNews 04 юли 2020 в 18:29 4460 0

Снимка BGNES

Протестиращи блокираха в ранния следобед днес пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат. Причината за недоволството е лошото състояние на второкласния път Русе-Кубрат, който не е ремонтиран основно от около 30 години.

Председателят на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски съобщи преди четири дни в крайдунавския град, че началото на рехабилитацията ще бъде поставено през септември тази година, а срокът за ремонта е 10 месеца.

На протеста днес бяха директорът на Областното пътно управление в Разград Людмил Янев и изпълняващият длъжността директор на Областното пътно управление в Русе Йосиф Йосифов.

Янев заяви, че за да върви работата по-бързо, 47-километровата отсечка е разделена на два участъка, за които има избрани изпълнители на строително-монтажните работи. Подготвя се сключването на договорите. Стойността на ремонта е за над 38 млн. лева.

"Всеки път ни лъжат. Не вярваме, че някой ще направи този път. От пет години насам - по два пъти в годината, ни уверяват, че има пари, че по проекта се работи, но ремонт няма. Всеки ден пътувам от Кубрат до Русе и обратно. Пътят е ужасен. Ние си плащаме, за да караме по тези дупки", каза Нина Тодорова - един от организаторите на протеста.

Протестиращите издигнаха и транспаранти с надписи - "Този път води до безпътица", "Добре дошли на Марс. Срам!", "Писна ни!", "Искаме нормални европейски пътища".

Участниците в недоволството заявиха, че ще продължат с протестите, докато не видят, че по пътя се извършва ремонт.

/БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови