Ремонтират най-прекия път между Разград и Русе

OFFNews 21 май 2020 в 12:22 2314 0

От утре се подновяват ремонтните работи на третокласния път III-2102 Черешово – Юпер в област Разград. Пътят е най-прекият маршрут между областите Разград и Русе, съобщиха от АПИ.

Строителните дейности започнаха през октомври м. г. През зимните месеци бяха преустановени и от 22 май се възобновяват. Те ще се извършват без спиране на трафика като автомобилите ще преминават в платното, в което не се работи.

Предвижда се обновяването на над 3-километровата отсечка в района на с. Юпер, която започва от границата с област Русе, преминава през Юпер и завършва в края на селото в посока Разград. През миналата година на около 500-метров участък в селото бяха подменени бордюрите и беше положен един пласт асфалт. Сега предстои стабилизиране на конструкцията на пътя, ремонт на пътната настилка и съоръженията и подобряване на отводняването на 3-километровия участък. Ще бъде положена нова маркировка, знаци, а където е необходимо, и мантинели.

Срокът за завършване на ремонта е краят на октомври 2020 г.

Строителните работи в участъка се изпълняват по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград. Стойността им е близо 2.6 млн. лв. с ДДС.

За останалите 12.6 км от третокласния път – между Юпер и кръстовището с второкласния път II-49 Кубрат-Тутракан, който преминава през селата Божурово и Бисерци, предстои изработването на технологичен проект за ремонт на отсечката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови