Прокуратурата привика Найденов за обяснение по подслушванията

Елица Мартинова 25 април 2013 в 10:02 1675 0

Прокуратура, Снимка: БГНЕС
Прокуратура, Снимка: БГНЕС

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е призован днес да даде показания по делото за нерегламентирано подслушване. Прокуратурата се самосезира, след като днес пред bTV Найденов съобщи, че Цветанов е подслушвал незаконно всички министри от кабинета „Борисов“ и представители на опозицията.

Найденов ще стане част от делото срещу Сергей Кацаров, Цветан Иванов, Камен Костов и Радко Димитров.

В ефира на bTV Найденов посочи, че по времето на ГЕРБ масово са били подслушвани всички министри и представители на опозицията.

По думите на бившия земеделски министър в дъното на цялата сага стои Цветан Цветанов, който е искал да събере компромати срещу колегите си, за да може да ги държи изкъсо.

Найденов твърди, че незаконното подслушване е било известно на целия Министерски съвет и загатна, че дори президентът Плевнелиев е знаел за това.

„Отивам на важна среща при президента Плевнелиев. Всички оставяме телефоните си в другата стая и пускаме телевизорите на висок тон“, каза Найденов.

Той обаче изрази увереност, че премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не е знаел за методите на Цветанов.

“Категорично разграничавам Цветанов от Борисов. Аз с Борисов съм имал винаги приятелски отношения и съм сигурен в него. Допускам, че и самият той може да да е бил обект на подобни действия”, убеден е Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews