Продължава делото за катастрофата на "Тракия"

Юлиан Христов 27 ноември 2012 в 10:00 1464 0

Катастрофиралият автобус на магистрала
Катастрофиралият автобус на магистрала "Тракия". Снимка: БГНЕС, архив

С изслушване на две експертизи и разпит на още светители в Бургаския окръжен съд продължава делото за катастрофата на автомагистрала „Тракия”.

След две отлагания вчера процесът започна, при съкратена съдебна процедура, при която със съгласието на страните по делото от изслушване бяха освободени 47 свидетели, предимно пътници в автобуса- убиец. Пред съда показания ще дадат 18 свидетели.

По предварителна информация двама от призованите експерти са болни и може да не се явят. Ако това стане, делото ще бъде отложено за началото на декември. За да не се бави наказателният процес, граждански искове няма да се предявяват. 
 
Катастрофата на Автомагистрала "Тракия" с пътнически автобус на фирма "Ентуртранс " стана на 15 юни 2011 година. Тогава смъртта си намериха деветима от пътниците, а 11 са с различни по тежест наранявания. За инцидента са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по немарливост и непредпазливост на собственика на транспортната фирма Ениз Ченгел, на началника на транспортния отдел на превозвача Николай Точев и на оцелелия водач Станислав Димитров.
 
До този момент те не се признават за виновни. Ако бъдат осъдени, тримата обвиняеми могат да получат наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!