Президентът агитира срещу "партията на негласуващите"

Юлиан Христов 10 май 2013 в 20:10 1507 5

Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

Всички ние сме тези, които определяме правилата и поставяме задачи на политиците. Имаме най-силното оръжие, за да го направим – и това са изборите. Нека „партията на негласуващите“ не бъде най-многобройната в неделя. Важно е да упражним правото си на глас.

Това каза в обръщение към нацията президентът Росен Плевнелиев в последния ден на предизборната кампания.

В изказването си държавният глава акцентира върху това, че гражданската активност на изборите гарантира легитимността на следващото управление.

"Обръщам се специално към младите хора и към тези, които ще гласуват за първи път. Възползвайте се от това право, не го приемайте за даденост, а като проява на отговорност и зрялост. Това е демократичният начин да покажете и да промените това, което не харесвате. Скъпи сънародници, не позволявайте на някой друг да решава вместо вас. Народният глас е силен, народът е суверенът. Направете своя съзнателен избор, гласувайте по съвест и убеждение! Заявете вашата позиция по дневния ред на България!", заяви Плевнелиев. 

"Доказахме, че сме активно гражданско общество и че можем по демократичен начин да търсим отговорност от политиците. В неделя, с гласа си ще дадем доверие и ще посочим тези, които ще носят отговорност пред избирателите", заяви още в словото си президентът, като акцентира върху това, че е важно изборът да бъде информиран, за да се намери трайно решение на наболелите проблеми.

Плевнелиев заяви, че изборите са възможност да бъде посочена визията за развитието на страната, както и хората, които ще я осъществят.

 

"Нуждаем се от правителство, което се ползва с висока степен на доверие и от институции, отворени към проблемите на хората", каза държавният глава.

"Да покажем, че сме общество на активни граждани, които имат позиция по дневния ред на нацията и я отстояват по демократичен начин като гласуват", каза президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews