Преподавателката, псувала студенти: Нарочно го направих (видео)

Александра Маркарян 13 февруари 2013 в 15:41 7682 33

"Нарочно го направих. Те го поискаха." Това заяви гл. ас. Надежда Цанкова, псувала студенти по време на занятие във Великотърновския университет.

В клипа, излъчен на 11 февруари (не става ясно кога е направен записът) в предаването "Господари на ефира" по Нова телевизия, е записано как Цанкова обижда и директно псува младежите, които се опитват да "преговарят" да не бъдат изпитвани на задачи. В часа студентите твърдят, че не знаели, че така ще се процедира.

Чувайки това, Цанкова избухва:

"Т'ва да не е бабини деветини, да не е научен комунизъм? Това е статистика! Не може да се процедира по философия, по политология, по майни гъзини и по право... Курсова работа по статистика се прави само по статистика! Т'ва да не е математика да ви караме да смятате измишльотини - х+y? Тук се работи с реални числа! Тук се работи с информация! Тази информация се възприема критично! Аз трябва да ви науча на това! Как искате да процедирате?... Вие какво сте учили досега бе, майка ви да е**, лайна такива!... Обяснява се веднъж, обяснява се на хора, не на изроди!"

Днес Цанкова обясни, че в часа, в който е трябвало да бъде проведен изпит, са влезли външни лица, не студенти по "Туризъм", които е трябвало да бъдат изпитани. Опитали са се да измамят преподавателката, като решат задачите и предадат решенията от името на истински студенти.

Тя не успяла да ги изгони в продължение на 40 минути, след което започнала да ги псува и обижда.

"40 минути чаках да излязат. Поведението ми е оправдано. Исках да се идентифицират хората, които са вътре и по какви причини са нахлули там, както и откъде знаят, че е насрочено такова упражнение. То беше извънредно. Нямах друг начин да ги накарам да излязат. Те поискаха да им демонстрирам и аз им демонстрирах", заяви Цанкова днес.

"Няма да позволя никаква измама. След като прегледах работите, написах седем единици. Това ги е провокирало и са изпратили записа в телевизията", коментира асистентката пред Нова телевизия.

Тя каза още: "Не съм псувала студенти никога. Аз псувам външни хора, които отказват да се представят". Цанкова обяви, че иска да заведе дело, така че хората, които по нейни думи са били "външни" и са искали да я измамят, да се идентифицират.

В отговор на запитване от OFFNews от Великотърновския университет обявиха, че на 21 януари студенти са подали заявление за "непристойно поведение на преподавателя по статистика". От отговора става ясно, че преподавателката ще бъде дисциплинарно наказана.

"Извършват се необходимите административни стъпки от Кодекса на труда за налагане на наказание. Великотърновският университет е изискал от Нова телевизия копие на материала, излъчен в "Господари на ефира", като част от събраните доказателства по образуваното дисциплинарно производство и определяне на дисциплинарно наказание".

Ето и клипа, излъчен в "Господари на ефира":


Download with Vixy.net

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!