Премиерът даде заден за нов национален стадион

06 ноември 2012 в 16:52 1555 0

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

София няма да има скоро нов национален стадион. Това стана ясно от интервю на премиера Бойко Борисов за ТВ7. 

Идеята за изграждането на такъв беше лансирана именно от Борисов, от спортния министър Свилен Нейков, както и от вицепремиера Дянков и се обсъждаше през последните 3 г.

"Какъв нов стадион, като няма публика. За мен е безсмислено да се хвърлят 100 милиона лева за съоръжение, което ще посещават 80 души. Пловдив има публика и определено заслужава да има и нов стадион. За София и "Васил Левски" си е достатъчен. Като се върне публиката, може и да се построи нов, но за момента това не е на дневен ред. Предпочитам сега, като има нужда, да дадем пари за пенсии. Стадионите ще почакат.

Виждате, че в Букурещ направиха нов национален стадион, но в момента пустее. Наливат се много пари в него, а няма смисъл. Докато многофункционалната зала - използва се за концерти и редица други събития, на които се събират хора", каза Борисов.

Идеята за нов стадион бе развита в подробности от спортния министър Свилен Нейков.

През пролетта той обясни, че стадионът щял да се намира близо до зала "Арена Армеец", да има капацитет 20-25 хиляди места с перспектива за разширяване. Спортното съоръжение щяло да се издържа само и нямало да има нужда край него да се строят молове и жилищни сгради.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови