Правят онлайн-регистър на катастрофите в София

Юлиан Христов 10 септември 2012 в 15:52 2494 2

Проблемните кръстовища и катастрофите в София вече ще имат свой онлайн регистър. Идеята е на блогъра Боян Юруков, който създаде свободна за достъп платформа, където всеки може свободно да докладва местата с катастрофи в София.

Целта е на картата на София да бъдат откроени местата, с най-голяма концентрация на катастрофи. По този начин шофьорите ще могат за се информират кои са най-инфарктните места, за да ги избягват. 

На всички е известно, че има проблемни кръстовища и отсечки в София и всички градове в България. На тях редовно стават катастрофи и докато не се случи най-лошото и медиите ги забележат, тези проблеми потъват в общата статистика. Един начин това да стане е като имаме добър поглед над всички проблеми точки по пътищата. За целта трябва да знаем за всички катастрофи, къде се намират и какви са причините за тях, пише в блога си Юруков.

В първоначалната база данни на проекта е използвана статистиката на катастрофите, публикувана всеки ден от КАТ. По този начин ще бъде изготвена и статистика на катастрофите, която ще показва броя на пострадалите и вида на катастрофите.

Амбицията на проекта е подобни регистри да бъдат създадени и за други градове в страната, като се избягват задръстванията и проблемните кръстовища. За целта обаче проектът трябва да бъде "подхранван" с база данни от поделенията на КАТ в цялата страна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!