Пожарната обстановка в страната е овладяна

01 август 2012 в 08:24 1110 0

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

Пожарната обстановка в страната е овладяна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На територията на страната към момента няма действащи горски пожари и обстановката е сравнително спокойна. През цялата нощ, във всички райони, в които имаше горски пожари, имаше дежурни групи за гасене на отделни огнища и за наблюдение.

През последните няколко дни структурите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” се отзоваха на стотици сигнали за пожари в различни райони на страната. Причините за възникването им са както метеорологичните условия, така и човешката небрежност.

В гасенето са включиха пожарникари, полицаи, военнослужещи, работници от горските стопанства и доброволци.

Локализиран е пожарът в района на хасковските села Брягово, Родопи и Любеново. Стихията е ограничена още в първите часове и беше предотвратено нейното разрастване до близките населени места. При пожара няма пострадали хора. Огънят е засегнал храсти, ниска растителност и само отделни участъци от широколистната гора.  Специалисти от ОД МВР - Хасково работят по изясняване на причините за възникването на пожара

Пожарът край  Мъглиж вече е погасен. Изгорели са около 10 декара борова гора и около 15 декара сухи треви и храсти. В момента се гаси пожар близо до  Вършец. Ситуацията там е под контрол. Огнеборци от Варна гасиха пожар в изоставена сграда, няма пострадали хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!