Широколистна гора пламна в Хасковско

Юлиан Христов 30 юли 2012 в 16:39 1522 0

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

Пожар е пламнал днес следобед в гората между селата Брягово и Родопи. Огънят е в близост до първите къщи на Брягово, съобщи за Haskovo.info кметът Делчо Митев.

На мястото незабавно са изпратени огнеборци. Все още не е ясна причината за пожара, но вероятно става въпрос за небрежност, предполагат от областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Пламъците са обхванали около 150 дка широколистна гора.

През последното денонощие екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” реагираха на 273 сигнала в различни райони на страната, като са ликвидирани са общо 231 пожара и са извършени 36 спасителни дейности, съобщиха днес от пресцентъра на МВР.

Ограничен е пожарът в местността “Червената локва”, община Вършец. Екипи на пожарната гасиха огъня през цялата нощ. Засегнати са около 60 декара сухи треви и друга ниска растителност в землищата на областите Монтана и Софийска. В гасенето на двете основни огнища се включиха пожарникари от Монтана, Берковица и Своге. Пожарът е ограничен и е предотвратено разпространението на огъня към горските масиви. 

Пожарът в Сакар планина е окончателно погасен вчера към 13.20 часа Той засегна сухи треви, храсти и смесена гора в землищата между селата Главан, Българска Поляна и Черепово, община Тополовград и община Гълъбово. При пожара са унищожени 300 дка смесена гора и 3200 дка лесонепригодни площи. Спасена е 3000 дка иглолистна гора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови