Пожарите в страната са под контрол

10 август 2012 в 12:41 943 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Пожарната обстановка в страната е овладяна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Големият горски пожар в резерват „Соколна” в националния парк Централен Балкан е изгасен. Оставени са гасачески групи за наблюдение и за евентуална реакция при ново разпалване на изгорелите стари дънери. 

Пожарът в района на ямболския лесопарк „Бакаджик” е овладян, в района работят дежурни екипи. 
Продължава гасенето на огъня в района на хасковското село Динево. Тази сутрин там работят 80 души, които са разпределени по фронтовете на ограничения пожар. Преодоляна е опасността от ново разрастване на огъня. Засегнати са около 2500 декара сухи треви, храсти и широколистна гора. 

Доизгасяват се отделни огнища и на пожара в м. „Чукарите”, над Котел. Там пламъците обхванаха 40-50 декара борово гора. Благодарение на бързата реакция на котелските огнеборци, огънят не се разрасна, пожарът остана низов и не обхвана короните на дърветата. Локализиран е и пожарът в землището на кирковското село Пресека.

През последното денонощие екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” се отзоваха на 296 сигнала, погасени са 237 пожара, от тях 31 са причинили материални щети. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews