Пожарът край Казанлък е овладян

Последна промяна на 25 септември 2013 в 07:47 1380 3

Пожар.Снимки: Тихомира Методиева - Тихича, архив
Пожар.Снимки: Тихомира Методиева - Тихича, архив

Пожарът в района на полигон "Тюлбето" край Казанлък е потушен, съобщиха от Mинистерството на отбраната.

В овладяване на огъня са се включили общо 100 военнослужещи с 6 специализирани машини от военни формирования от Казанлък и две противопожарни автомобила. Все още гори малко огнище на 3 км източно от Казанлък. На мястото е направена голяма просека, която възпрепятства проникването на огъня.

От пожарната очакват възникване на локални огнища през деня. На място обаче има достатъчно служители на пожарната и Министерството на отбраната. 

Стихията засегна над 1300 декара борова и смесена гора, сухи треви. Засега извън опасност е и заводът за боеприпаси в Мъглиж.

Пожарът пламна при стрелби на местния военен полигон. Той е тръгнал от инертен снаряд, който според специалистите, не съдържал лесно възпламеним заряд. Първоначално огънят обхвана около 400 декара храсти и ниска растителност, но заради силния вятър, който често сменяше посоката си и застрашаваше да пренесе пламъците във вилната зона на Казанлък, стихията се разрасна бързо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2013 в 08:44

Не мога да разбера защо всички говорят само за военните? Те общо взето са по скатавките. Основната работа по гасенето вършат пожарникарите и горските служители - в случая на двете горски стопанства в Казанлък и Мъглиж. Като се стъмни военните си хващат пътя, а горските и пожарникарите будуват цяла нощ, за да предотвратяват разпалване на нови огнища, а нощес са гасили и без голямата подкрепа на военните. Не стига, че военните са виновни за този пожар в такъв ветровит ден, ами и само симулират гасене. Майко мила, какъв PR си направиха кметовете, какво ТВ шоу беше!!

25.09 2013 в 08:23

Или просто са ръсили трасиращи?
Ебе...м ти зае...би, както казват едни хора. Исто натофсксо!

25.09 2013 в 07:59

И що са изтървали подкалибрен в боровите иглички? Това е типов начин за прикриване на общо отстъпление, не се прави на своя територия.
Или се учат от американските другари?