Пострадалата от взрива продавачка е добре и мисли за "протестно заведение"

Николаос Цитиридис 21 август 2013 в 13:35 2067 3

Магазинът на Тодорка Борисова преди взрива.
Магазинът на Тодорка Борисова преди взрива.
Иска ми се да си направим наше "протестно заведение"... място, което да е емблематично, защото ще е възникнало по силата на моето и вашето желание.

Това каза Тодорка Борисова, любимата на мнозина продавачка в София, която дава 10% отстъпка на протестиращите. Тя, както и нейното магазинче пострада много тежко след взрива срещу Руската църква миналата неделя.

Във фейсбук групата, която има за цел да помогне на продавачката, Тодорка благодари на всички за оказаната подкрепа.

"Искам да благодаря на всички вас за инициативата и желанието, както и вътрешната потребност да ми предложите помощ под каквато и да е форма в този труден за мен момент. Дължа извинение за късното ми включване - то е резултат от факта, че едва днес възстанових телефонните си номера - от приятели и мои клиенти разбрах за инициативата и групата във Фейсбук."

Майката на Тодорка е инвалид първа група, което означава, че продавачката трябва да се грижи постоянно за нея. Магазинчето "Круша" и доходите от него са били единствения начин Тодорка да се грижи за болната си майка.

Щетите в магазина са на 100% и тя трябва да започне изграждането му от "нулево ниво, не дори от минусово такова ... а по - скоро от минус безкрайност."

Нито едно от пострадалите при взрива помещения няма застраховка, включително и това на Тодорка.

Чувствам се неловко, защото не зная как да приема помощ, която идва от сърце и от хора, които съм виждала и са ме виждали просто понякога вечер и са оценили тази 10% отстъпка. И не само, завършва Тодорка своето съобщение към участниците в групата.

Всеки, който иска да помогне на Тодорка и нейното семейство може да се присъедини към фейсбук групата в нейна помощ и да предложи своята помощ, независимо дали ще е парична или не.

Припомняме, че на 18 август взрив на газова бутилка в центъра на София, причини големи щети на сградата срещу Руската църква, като имаше и много пострадали. Един човек все още е в кома вследствие на експлозията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!