Попиванов: Най-силният компромат срещу Плевнелиев са изказванията му

Елица Мартинова 27 август 2013 в 14:09 2858 18

Росен Плевнелиев.  Снимка: Сергей Антонов
Росен Плевнелиев. Снимка: Сергей Антонов

Публичните изяви на Росен Плевнелиев зачестиха, а степента на обмисленост в тях не беше особено висока. Речникът, който използваше, би могъл да събуди недоумение. Най-големият компромат срещу Плевнелиев би бил подбор от негови изказвания и интервюта.

Това заяви политологът Борис Попиванов от Института по социология Иван Хаджийски по време на дискусия за политическия август, която се проведе във вторник.

Според Попиванов през август президентът се е оставил да бъде повлиян от ГЕРБ и употребен от Реформаторския блок. По думите на експерта за пръв път от 15 години насам сме свидетели на пряка намеса в обществен конфликт от страна на държавния глава.

Социологът предупреди, че ако президентът продължи да поддържа същия политически курс, през септември поведението му да бъде разчетено като самоцелно търсене на конфликт.

Попиванов коментира, че хората, които не одобряват работата на държавния глава, са много и това не се дължи на извадените срещу него компромати.

„През август зачестиха много публичните изяви на президента Росен Плевнелиев, понякога по две-три на ден, в които степента на обмисленост не беше толкова висока. Той твърде много се обясняваше и оправдаваше, твърде много визираше собственото си положение и критиките, отправени срещу него. Речникът и начинът, по който той изразяваше своето отношение би могъл да събуди недоумение. Най-силният компромат срещу Плевнелиев би бил подборка от негови изказвания и интервюта“, заяви социологът и допълни: „Любимият ми цитат от месеца на президента беше "аргументите ми не са политически, а разумни". Това е едно забележително изказване на един политик, което не бих искал да коментирам“.

Попиванв подчерта обаче, че ролята на Плевнелиев в политическия живот остава важна и президентската институция е натоварена с много очаквания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!