Положителни температури и дъжд през седмицата

Елица Мартинова 11 февруари 2013 в 08:00 1767 0

Дъжд Снимка: БГНЕС
Дъжд Снимка: БГНЕС

Предимно положителни температури, но и много дъжд ни очаква през седмицата, сочи прогнозата на Националния институт за метеорология и хидрология.

В понеделник над страната ще бъде мрачно, но до края на деня на повечето места облачността ще се разкъса до слънчево време. В Източна България и в Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър.

Минималните температури ще бъдат около 0 градуса, а максималните ще достигнат стойности между 5 и 7 градуса.

Във вторник облачността ще се увеличава, но няма да има валежи. Минималните температури ще са между -3 и 0 градуса, а максималните – 7-8 градуса.

В сряда в цялата страна ще е облачно, а от югозапад ще завали дъжд. На места ще духа силен източен вятър, но температурите ще бъдат високи за сезона. Минималните стойности ще бъдат между -1 и 4 градуса, а максималните ще достигат 7-8 градуса.

До четвъртък валежите ще са обхванали цялата страна. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина – до умерен, източен вятър. Минималните температури ще останат около 0 до +1-2 градуса. Максималните стойности ще се понижат и няма да надвишават 5-6 градуса.

В петък се очаква леко застудяване, минималните температури ще се понижат с 1-2 градуса. На места валежите от дъжд ще премине в сняг. До неделя обаче валежите над цялата страна ще спрат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови