Политици от БСП дежурят по участията на Цветанов

Елица Мартинова 01 април 2013 в 08:04 1952 12

Цветанов и Йотова в спора пред bTV, Снимка: Кадър bTV
Цветанов и Йотова в спора пред bTV, Снимка: Кадър bTV

След петъчната сага в студиото на bTV, когато Цветанов нахлу по време на интервюто с председателя на БСП Сергей Станишев, левицата явно е взела ситуацията присърце и е поставила дежурни около участията на бившия вицепремиер Цветанов.

Това стана ясно от гостуването на Цветанов в понеделник. Думите на бившия вътрешен министър бяха следени от червения евродепутат Илияна Йотова, която бе поставена като „дежурна по присъствие“ от партийната централа.

Отправна точка в разговора между Цветанов и Йотова в студиото бе сигналът, че по нареждане на бившия вицепремиер са били подслушвани политици, журналисти и бизнесмени. Тази тема обаче доведе до спор, който прерасна в обвинения за корупционни скандали по времето на ГЕРБ и Тройната коалиция.

„При кое правителство беше делото „Галерия“? Кой беше министър-председателят, който определи и подписа договор с Хохегер с парите на българските данъкоплатци“, попита Цветанов и получи светкавичен отговор: А имаше ли следствие срещу Мишо – Бирата? Слава Богу, човекът се спомина, защото не се знаеше какво ще излезе.

Преди включването на Йотова Цветан Цветанов категорично отрече обвиненията в незаконно подслушване. По думите му сигналът е напълно неаргументиран, а Станишев е постъпил некоректно, като е обявил публично сведнията, преди прокуратурата да направи проверка.

„Кой ще е този министър на вътрешните работи да разпореди незаконно подслушване, за което ще разберат още 20-30 човека, ангажирани с използването на тези средства. Кой ще е този министър и какъв трябва да е той“, попита риторично Цветанов.

Според бившия вътрешен министър подобни хипотези са неоснователни, защото служителите на МВР се страхуват от тежестта на закона.

„Всеки един служител знае, че прекрачвайки закона, тежестта на закона е изключително остра и ще се стовари върху него. Това не е плод на страх, имаш лоялност, процедури, които си направил, за да не може да бъде направено такова нарушение“, коментира Цветанов.

Той подчерта, че се чувства особено засегнат от твърденията на Станишев, защото те не петнят само неговата репутация, а дискредитират доверието в една обществена институция.

Според Цветанов нападките на червения лидер са част от предизобнрата кампания на БСП. Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ добави, че левицата разчита на черен PR, защото все още не е готова с предизборните си приоритети.

Цветан Цветанов заяви, че партийният лидер Бойко Борисов не се показва в медийното пространство, защото „е приел много сериозно кампанията на ГЕРБ и съставянето на предизборната кампания“. Той обаче увери, че бившият премиер ще се представи пред хората съвсем скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!