Полицията арестува четирима, подготвяли убийство

16 май 2012 в 08:40 1685 2

Четирима души са задържани за подготвяне на поръчково убийство. Снимка: БГНЕС, архив
Четирима души са задържани за подготвяне на поръчково убийство. Снимка: БГНЕС, архив

Един черногорец и трима арменци са заловени от органите на реда, докато подготвяли убийство на български бизнесмен.

Организатор и поръчител на престъплението е един от гражданите на Черна гора, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов пред bTV. Той е бил задържан нееднократно в България за притежание на наркотици. Излежал е и присъда в Централния софийски затвор, а от 2006 година има забрана за пребиваване в страната. Оказало се, че черногорецът е влязъл в България с фалшива самоличност.

Освен черногореца, в ареста са и трима арменци. Единият от тях е издирван с червена бюлетина в родината си за грабеж и незаконно притежание на оръжие и измами.

Четиримата престъпници са задържани в района на булевард „Сливница“ в София. При акцията полицията е открила пистолет със заглушител, снимка на човека, за когото е поръчано убийството, адреса му и 30 000 лева – парите, получени за извършване на поръчката.

Претърсени са още пет адреса, на единия от които са открити 10 бидона химическо вещество, използвано за производство на синтетични наркотици.

Българският бизнесмен, към когото е било насочено престъплението, е криминално проявен. Той имал редица редица регистрации за измами. Засега самоличността му остава в тайна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!