Полицейски синдикат подкрепи протеста на военните

Юлиан Христов 22 февруари 2013 в 15:19 2886 0

СФСМВР. Снимка: БГНЕС, архив
СФСМВР. Снимка: БГНЕС, архив

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) подкрепи протеста на военните в София.

От федерацията, която беше изключена от социалния диалог в МВР, съобщиха, че подкрепят организираното от Българската офицерска легия „Раковски” шествие в защита на социалните и професионалните права на българските военнослужещи.

В текста на писмото за подкрепа на протеста се казва: Авторитетът на една армия се гради не само върху острието на щиковете и доблестта на войниците. В основата му са отношението на цялото общество и грижата на управляващите. А ако не обществото, то най-малкото управляващите през последните десетилетия натрупаха огромен дълг към вас. 

Ние сме с вас, защото проблемите ни не са отделни проблеми на военнослужещите, полицаите, пожарникарите, надзирателите в местата за лишаване от свобода, а общ проблем за всички, работещи в сектора „Сигурност”.

Ние сме с вас, защото приемаме като позор за българския войник да му бъде налаган срамният пазарлък „увеличение на доходите срещу рестрикции в социалната област” – особено когато става дума за войник, който в нито една битка не е допуснал да бъде пленено негово бойно знаме.

Ние сме с вас, защото с вас са честта и правото.

Легията беше дискредитирана преди дни от военния министър Аню Ангелов, по същия начин, по който преди това същото направи колегата му Цветан Цветанов, прекратявайки социалния диалог със СФМВР, които са основният организатор на протестите на служителите в МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови