Погребват мъжа, пострадал от взрива пред офис на "Евророма"

31 юли 2012 в 14:16 1588 0

Близки изпращат Малин Илиев. Снимка: БГНЕС
Близки изпращат Малин Илиев. Снимка: БГНЕС

Днес погребват Малин Илиев, който остана с откъсната ръка и други тежки наранявания след експлозия пред офиса на "Евророма" в Сандански в края на юни. 

Експлозивът се е задействал, когато Илиев вдигнал пакет, поставен пред офиса. 59-годишния мъж бе разкъсан при взрива и 1 месец след това се бори за живота си. Раните му обаче бяха много тежки и преди два дни Малин почина във ВМА.

Стотина души изпратиха в Сандански Илиев в последния му земен път.

Национален комитет се занимава със защитата на арестуваните за бомбата. Комитетът е учреден от неправителствени организации, политически партии като в инициативата участват природозащитници, мотоклубове, няколко фен клуба и граждански сдружения. Съпричастност към комитета, освен националистически организации, са изразили и работнически и селски сдружения и партии.

Целта на сдруженията и организациите в комитета е да дадат гласност на случая, както и да съдействат за набирането на средства за правната защита на арестуваните Николай Йовев, Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев за взрива в Сандански. В декларацията се казва, че „долуподписаните родители, приятели, съмишленици и Български граждани” вярват в невинността на арестуваните и ще настояват за безпристрастност и обективност на разследващите органи, на прокуратурата и съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews