Подкрепящите Орешарски му пяха "Оставаме" (снимки)

Нели Чолашка 29 август 2013 в 11:58 4522 24

Подписи в подкрепа на правителството  Снимка: Сергей Антонов
Подписи в подкрепа на правителството Снимка: Сергей Антонов

Представители на инициативата "За нов обществено договор" посетих днес премиера Пламен Орешарски, за да му връчат поредната порция подписи в негова подкрепа. Те влязоха в сградата на Министерския съвет под звуците на песента "Оставаме" от филма "Оркестър без име" (преди това имаше тъпани и патриотични песни).

Подкрепящите Орешарски по традиция се събраха пред президентството и по традиция сред тях имаше момчета с обръснати глави, които се обръщат с гръб, когато ги снимат. Малко преди 11 ч те се придвижиха необезпокоявани от полицията до Министерския съвет.

Сред контактната група, допусната на "Дондуков" 1, беше и 103-годишният Асен Костов, който обясни, че подкрепя премиера и е доволен от пенсията си от 350 лв. Не стана ясно защо дядо Асен не се качи на срещата при Орешарски, а излезе от сградата след интервютата с журналисти.

Срещата беше кратка - по-малко от час. Пламен Орешарски се появи пред журналистите и обяви, че благодари на инициаторите за срещата "за активната гражданска позиция". 

"Говорихме и за необходимостта да се направят работни групи, които да обсъждат по-важните въпроси, които стоят за решение, както с представители на правителството, така и на парламента - да имаме много по-висока степен на съгласуваност с гражданското общество", обяви Орешарски. 

Румяна Вълкова от инициатиата, която държеше китка карамфили, обясни, че има рожден ден и пожелава на всички българи да са здрави и да си гледат децата. Тя лично имала 5 деца.

"Искам да поздравя всички българи и да призова към обединение така, както Мартин Лутър Кинг преди 50 години в речта си "I have a dream" - "Имам мечта", призова да се обединят всички американци и да заживеят като братя. Имама мечта да се обединят всички българи", сподели Вълкова. 

Петър Витанов попита чрез медиите президента Росен Плевнелиев "защо нехае и не свиква Консултативния съвет по национална сигурност, който свика само седмица след назначаването на Делян Пеевски".

Смятаме, че въпросът е много октуален предвид чукащата на вратата ни война, уточни Витанов.

Подкрепящите кабинета този път връчили на Пламен Орешарски 384 хил. подписа в негова подкрепа, с което подкрепящите го нарастват до 700 хил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!