Подал си жалба срещу БДЖ? Тогава няма да работиш за тях

Последна промяна на 06 септември 2012 в 07:38 5990 7

Димо Карев. Снимка: Фейсбук

 

БДЖ отказа работа на одобрен кандидат заради подадено от него оплакване месеци преди започването на службата.

Преди повече от четири месеца Димо Карев кандидатства за работа в БДЖ Димитровград за влаков касиер. Преди това той е изкарал успешно курс за влаков кондуктор.  От компанията го викат на интервю за работа.

Две седмици след интервюто отговорничката към превозна служба Димитровград Искра Минчева му се обажда и му съобщава, че е одобрен за работата - да си подготви документите за назначаване.

Карев предал всички необходими документи - казали му, че само чакат да им изпратят договорите от централата на БДЖ в София.

Два дни по-късно Димо получава обаждане от Искра Минчева, която му съобщава, че главните директори на са разписали договора му, защото не желаят да работят с него. Не са споменати причините за внезапния отказ.

Димо решава да търси причината за отказа. Още същия ден отива да разговаря с г-жа Минчева. Пита я какво е станало, кой е наредил да не бъде нает и защо отговорът за работа в последния момент се променя. Отговорничката споменава, че г-жа Карабалиева от отдел „Маркетинг и Продажби” й е казала, че договорът му не е подписан и че шефовете не изтъкват никакви аргументи и причини.

Димо разбрал, че е възможно една от причините, заради която не е одобрен е оплакване, което направил срещу железницата преди месеци. 

"Подадох само устно оплакване в БДЖ заради некачествените услуги. Разговорът ми с отговорничката тогава Искра Манчева мина без проблем и забележката ми бе приета. Карайки курса за влаков касиер в композицията с направление Свиленград – Пловдив отново се срешнах с Михайлова.

Тогава тя ме попита " „С какви очи бих си подал молбата за работа,при положение,че съм натопил колегите и?”. Разбрах, че не съм получил работата впоследствие, явно защото си търся правата и не си мълча."

В началото на юли той подал молба до изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев. Изчакал да мине законосъобразният срок за отговор, но така и не получил такъв.

След дни отишъл да си изтегли подадените документи. Обяснили му любезно, че само неговите документи са върнати и че това е първият такъв случай.

В края на август Димо пак отишъл да пита за работа в БДЖ . Казали му, че има едно свободно място и че не виждат пречка той да започне. Обаче след телефонен разговор с г-жа Карабалиева се оказало, че Димо не може да започне работа в БДЖ, без да става ясно защо.

От Холдинг БДЖ обясниха за OFFNews.bg, че не знаят за случая и увериха, че ще бъдат направени проверки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2012 в 00:50

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КАРЕВ,
ГОРДЕЯ ЩЕ ИМА И ТАКИВА БЪЛГАРИ КАТО ТЕБ.
ЖАЛКО ЩЕ КАТО ВЛЕЗЕШ В СИСТЕМАТА ЩЕ ТЕ СМАЧКАТ.
РАБОТЯ ТАМ ВЕЧЕ 11 ГОДИНИ. КАТО ПОИСКАМ ДА ИЗДИГНА СЕ ПОЧВА - НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО СТАЖ КАТО БИЛЕТЕН, НЕ СИ РАБОТИЛ КАТО РЕВИЗОР, НЕ СИ БИЛ НАЧАЛНИК ВЛАК.
Е БРЕ ВЯРНО Е И ТОВА ЩОТО СЪМ УЧИЛ 5 ГОДИНИ И СЪМ БЛЪСКАЛ 5 ГОДИНИ КАТО МАНЕВРЕН СТРЕЛОЧНИК.
ОТНОСНО СИТУАЦИЯТА В ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ, ТАМ Е ЖИВИЯ ОКТОПОД - 30 ГОДИШНАТА КАРАБАЛИЕВА КОЛИ И БЕСИ БЕЗ ДА Е БИЛА И ТЯ БИЛЕТНА ИЛИ КОНДУКТОРКА, НО ТЯ НЕ ТОЛКОВА ВИНОВНА ИМА ЕДНА СКРИТА СНЕЖИНКА ЗАД НЕЯ КОЯТО БЪРКА ВСИЧКИТЕ КАШИ. ТЯ И ВЕЛИЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ХРИСТО ИВАНОВ. ГОНЗО Е ЧИСТА ПИОНКА.
ВСИЧКИ МЕСТНИ ВЕЛИЧИЯ КОИТО КОМАНДВАТ В ПРОВИНЦИЯТА СА БЕЗ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, НО СА ЛОВДЖИИ И ПРАВЯТ ХУБАВИ МАСИ.

ТАКА ЧЕ ПРИЯТЕЛЮ КАРЕВ, УСПЕХ НАПРАВИ ГИ СМЕШНИ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ПОСЛЕ КАТО ТИ ПРЕДЛОЖАТ, ТЕГЛИ ИМ ЕДНА И СИ КАРАЙ ЖИВОТА ПО -ДАЛЕЧ ОТ БДЖ-ПП.

11.09 2012 в 00:28

Чукнах го в Гуглето това момче, че ме очуди да има още нормален млад човек, който да желае работа в БДЖ. Оказа се, че младежа имал талант, а си губи времето с някакви жепейски палеолитни останки - http://www.hsmaritsa.com/shum-i-blyask/dimo-karev-trgva-za-treta-zlatna-lira-v-stara-zagora.html
Димо Карев вземи се в ръце и не се занимавай с археологически находки!!!

10.09 2012 в 18:19

Каре-ев,Карев....да би мирно седяло, не би чудо видяло!!!

10.09 2012 в 15:00

От БДЖ биха вървали документи и на Данчо Недев, а вие за някакъв младеж сте се притеснили. Като останат без работа всичките жепе лежачи ще се промени и БДЖ.

06.09 2012 в 10:49

Адмирации към такива ръководители.

06.09 2012 в 09:34

Ако е така, даже звучи похвално за БДЖ...

06.09 2012 в 09:14

Я бре. В БДЖ са си пуснали Интернет.