Подал си жалба срещу БДЖ? Тогава няма да работиш за тях

Николаос Цитиридис 06 септември 2012 в 07:38 7425 7

Димо Карев. Снимка: Фейсбук
Димо Карев. Снимка: Фейсбук

 

БДЖ отказа работа на одобрен кандидат заради подадено от него оплакване месеци преди започването на службата.

Преди повече от четири месеца Димо Карев кандидатства за работа в БДЖ Димитровград за влаков касиер. Преди това той е изкарал успешно курс за влаков кондуктор.  От компанията го викат на интервю за работа.

Две седмици след интервюто отговорничката към превозна служба Димитровград Искра Минчева му се обажда и му съобщава, че е одобрен за работата - да си подготви документите за назначаване.

Карев предал всички необходими документи - казали му, че само чакат да им изпратят договорите от централата на БДЖ в София.

Два дни по-късно Димо получава обаждане от Искра Минчева, която му съобщава, че главните директори на са разписали договора му, защото не желаят да работят с него. Не са споменати причините за внезапния отказ.

Димо решава да търси причината за отказа. Още същия ден отива да разговаря с г-жа Минчева. Пита я какво е станало, кой е наредил да не бъде нает и защо отговорът за работа в последния момент се променя. Отговорничката споменава, че г-жа Карабалиева от отдел „Маркетинг и Продажби” й е казала, че договорът му не е подписан и че шефовете не изтъкват никакви аргументи и причини.

Димо разбрал, че е възможно една от причините, заради която не е одобрен е оплакване, което направил срещу железницата преди месеци. 

"Подадох само устно оплакване в БДЖ заради некачествените услуги. Разговорът ми с отговорничката тогава Искра Манчева мина без проблем и забележката ми бе приета. Карайки курса за влаков касиер в композицията с направление Свиленград – Пловдив отново се срешнах с Михайлова.

Тогава тя ме попита " „С какви очи бих си подал молбата за работа,при положение,че съм натопил колегите и?”. Разбрах, че не съм получил работата впоследствие, явно защото си търся правата и не си мълча."

В началото на юли той подал молба до изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев. Изчакал да мине законосъобразният срок за отговор, но така и не получил такъв.

След дни отишъл да си изтегли подадените документи. Обяснили му любезно, че само неговите документи са върнати и че това е първият такъв случай.

В края на август Димо пак отишъл да пита за работа в БДЖ . Казали му, че има едно свободно място и че не виждат пречка той да започне. Обаче след телефонен разговор с г-жа Карабалиева се оказало, че Димо не може да започне работа в БДЖ, без да става ясно защо.

От Холдинг БДЖ обясниха за OFFNews.bg, че не знаят за случая и увериха, че ще бъдат направени проверки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки