Българка в неизвестност в Ротердам повече от година

10 септември 2012 в 09:18 1472 0

Моника Танова
Моника Танова

Повече от година и половина полицията в холандския град Ротердам разследва изчезването на 25-годишната Моника Танова, съобщи БНТ.

Тя е родена в Монтана, но заедно с родителите си живее в Холандия, като се прехранва от почистване на домове и продажба на списание пред супермаркет. Моника няма криминално поведение и няма съмнителни приятели, заради това внезапното й изчезване е необяснимо. Полицията в Ротердам е потърсила съдействие от националната телевизия за разгласяване на случая и за събирането на повече информация. 

Моника пристига в Ротердам в началото на 2010 година, като заедно с родителите си продава списание, а понякога и чисти къщи. Готви се заедно с тях и с роднини от България заедно да посрещнат Нова година. Купила си и рокля. Снимката е направена два дни преди празника, който роднините на Моника посрещат без нея.

На 30 декември 2010, както обикновено, тя стига с метрото до работното си място, където продава вестници. Тогава вероятно тя е получила обаждане за работа.  В 13.25 часа Моника говори по телефона със свои роднини и казва, че е намерила допълнителна работа и отива да чисти. Клетката на мобилния оператор покрива голяма територия и въпреки усилията си, полицията не успява да разбере къде точно се е намирало в този момент момичето.

Свършихме много работа. Разследвахме следи в Холандия, обърнахме се за помощ към колеги от чужбина. Изследвахме ДНК на Моника, но не стигнахме доникъде. Заради това помолихме и гражданите да мислят заедно с нас, да ни предлагат варианти за възможно решение на задачата. Получихме голям отклик, което е добре, каза пред БНТ Хенк ван дер Велде от полицията в Ротердам.

От полицията призовават, който има информация по случая, а се свърже с органите на реда на сайта: www.helpmonikavinden.nl.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша