Пловдивският окръжен съд освободи предсрочно 7 затворници

23 април 2013 в 16:02 970 0

Правосъдие
Правосъдие

Пловдивският окръжен съд освободи предсрочно 7 затворници, осъдени предимно за кражби и грабежи.

Състав на Окръжен съд Пловдив разгледа днес 12 дела с предмет условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Делата са образувани по предложение на комисия, председателствана от началника на затвора Пловдив, за освобождаване от изтърпяване на остатъка от наказанието лишаване от свобода.

В посочените седем случая съдът намери, че са имали примерно поведение, съвестно са изпълнявали възложените им трудови задължения и неизтърпеният остатък от наложените им наказания е сравнително малък. На всеки един съдът определи изпитателен срок, а на двама от тях и пробационна мярка ”задължителна регистрация по настоящ адрес”.

Исканията на 5 затворници не бяха уважени, тъй като съдът намери, че предложенията на затворническата комисия са неоснователни. Единият от тях е осъден за убийство по особено жесток начин, двама за притежание на голямо количество наркотични вещества с цел разпространение, един за престъпление по транспорта с причиняване смърт на две лица и един за отвличане и заплаха. За всички тях от приложените пробационни доклади е видно, че не отчитат вината и омаловажават отговорността си. Присъдите им са били под предвидения минимум поради разглеждане на делото по съкратената процедура или сключени споразумения и съдът е приел, че остатъкът от наказанията се явява значителен и не може да се приеме, че наказанието е постигнало своите цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!