Племенникът на Кирил Рашков обжалва постоянния си арест

Юлиан Христов 16 февруари 2012 в 09:40 1326 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Племенникът на Кирил Рашков - Георги Илиев ще обжалва мярката за неотклонение "Задържане под стража", която му наложи Пловдивският окръжен съд, съобщиха от Съдебната палата.

Съдът реши, че това е най-адекватната мярка, тъй като има реална опасност обвиняемият да се опита да въздейства върху показанията на свидетели по делото, като ги заплаши, тъй като разследването е в начален етап.

На 9 февруари прокуратурата повдигна обвинение на Илиев за незаконна лихварска дейност. 50-годишният мъж ще отговаря пред съда за извършване незаконни банкови дейности по занятие без надлежно разрешително. Георги Илиев е давал незаконни заеми на хора от съседните на село Катуница села и на хора от Пловдив.

При претърсвания в дома му са открити тефтери с имена на длъжници, както и записни заповеди. Разпитани са много свидетели пред съдия. Полицията е действала по сигнал, след което Илиев е бил следен.

По това обвинения Илиев може да получи наказание от три до пет години и да се раздели с 1/2 от имуществото си. Мярката му на задържане ще бъде удължена на 72 часа, каза прокурор Гаврилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови