Фамилията Рашкови отправи нови заплахи

Юлиан Христов 04 януари 2012 в 15:35 2401 0

Кирил Рашков
Кирил Рашков

Нова жалба срещу членове на фамилията Рашкови е постъпила в асеновградската полиция. Петко Кирчев от Катуница се е оплакал за това, че Георги Илиев, племенник на Кирил Рашков-Цар Киро.

В жалбата се твърди, че на 30 декември 2011 Георги Илиев и сина му са му отправяли по телефона заплахи за убийство. На 31 декември пък прокуратурата е образувала досъдебно производство за кражба на ток от роднините на цар Киро. Тогава е установено, че на електромера на жилището на Георги Илиев на ул. „Свобода" е било въздействано, за да не се отчита напълно използваната електроенергия.

Според роднините на Кирил Рашков Петко Кирчев е сигнализирал на полицията за кражбата. За това те му отправили заплахи по телефона, като му крещели, че ще му отрежат главата.

Кирил Рашков беше задържан на 28 септември и по-късно привлечен като обвиняем за две закани за убийство, отправени на 23 септември в Катуница. Те са срещу Веселин Христов, вуйчо на Ангел Петров, който беше премазан от авомобил.

На 22 декември Районният съд в Асеновград изслуша тройната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Кирил Рашков и реши, че той може да се лекува в затвора. Според лекарите болестите на Рашков са хронични. Той има заболявания на сърцето, киста на бъбрека, заради захарен диабет от подсъдимият от няколко години е на инжекции с инсулин.

За 23 януари е насрочено заседание по делото. До тогава Рашков остава в ареста, като дели една килия с други 12 подсъдими за кражби и обири.

Отново заради заплаха за убийство внукът на ромския бос - Кирил Рашков-младши получи на 22 ноември миналата година присъда от 8 месеца затвор и 2000 лв. обезщетение на Веселин Христов, когото заплашил със смърт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови