Плащат пенсиите с ден по-рано през декември

Нели Чолашка 27 ноември 2012 в 15:28 2180 0

Пенсионери. Снимка: БГНЕС
Пенсионери. Снимка: БГНЕС

Изплащането на пенсиите през декември ще започне с ден по-рано заради празничните дни, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).

То ще започне на 6 декември, с ден по-рано от обичайното и ще приключи  на 17 декември (понеделник). Пенсии ще се плащат и на 15 декември, който е работен ден за сметка 31 декември, когато ще почиваме.

Пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще ги имат в картите си на 6-ти декември, уточниха от НОИ.

Осигурителният институт забави плащането на парите на най-възрастните покрай почивните дни около 6 септември тази година, с което предизвика много гневни реакции.

Все още не е ясно дали ще има Коледни пенсии или добавки. Възможно е заради "мекото време" възрастните да не получат допълнителни пари за Коледа, изненадващо обяви в интервю за "Стандарт" финансовият министър Симеон Дянков. Заради хубавото време нарочените за пенсии пари трябвало спешно да се преведат на строителните фирми.

"Но понеже някои от програмите вървят по-добре – например магистралата “Струма” се строи доста повече, отколкото очаквахме, “Тракия” – също – заради мекото време. Още около 160-180 млн. евро очакваме да разплатим авансово и да изпратим към Брюксел. Сума, която не беше предвидена първоначално", обясни Дянков.

Преди месец той в прав текст обяви, че е против плащането на Коледни пенсии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови