ПЕС: Ако ГЕРБ са конструктивни, "Атака" няма да има глас в политиката

Елица Мартинова 22 юни 2013 в 13:27 1769 6

Сергей Станишев и Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев и Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

"Много е лесно кабинетът да се измъкне от зависимостта от "Атака". Това ще стане автоматично, ако ГЕРБ влезе в парламента като конструктивна опозиция и работи не за себе си, а за хората", заяви председателят на групата на ПЕС е Европарламента Ханес Свобода. 

Той подчерта, че ПЕС не споделят ценностите и възгледите на крайната партия на Волен Сидеров. Свобода обаче изтъкна, че няма нищо осъдително във факта, че кабинетът "Орешарски" е гласуван със съдействието на "Атака". По думите му основният приоритет в държавата е да се сформира правителство и тази цел оправдава много средства.

"Искам да се обърна към протестиращите. Основният проблем не само в България, но и в цяла Европа е безработицата. За да се реши този проблем, трябва да има кабинет. Знам, че в България има належаща нужда от някои реформи. Имаме силна вяра в Сергей Станишев, имаме вяра в правителството, което е различно от предходното. То ще постига целите си по различен начин", каза Свобода и допълни: " Препоръката ми към правителството е да бъдат безкомпромисни към корупцията, в борбата за хората, в битката за демокрация".

Сергей Станишев също изрази увереност, че кабинетът "Орешарски" ще успее да убеди хората, че работи в техните интереси.

"Най-важното за хората днес е да видят работещи, открити за диалог и с ясна програма  правителство и парламент, защото тяхната работа засяга живота на всеки един българин. Именно с това се захвана правителството на Орешарски от първия ден на своята работа.

БСП уважава всеки човек, който протестира по една или друга причина се опитваме да чуем всеки глас и където грешим, да се коригираме. Има достатъчна решимост за това да започне бавно и решително да се завръща доверието в институциите. Доверието се печели с действия", заключи Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!