Парламентът заседава извънредно

Елица Мартинова 26 февруари 2013 в 06:45 1372 0

Парламент Снимка: БГНЕС
Парламент Снимка: БГНЕС

Във вторник следобед парламентът ще се събере на извънредно заседание, в рамките на което ще разгледа три точки.

Депутатите са свикани от председателя на НС Цецка Цачева.

Дневният ред включва второ четене на промените в Закона за енергийната ефективност, приет на първо четене на 1 февруари, както и второ четене на измененията в Закона за чужденците, минал в пленарна зала на 17 октомври 2012 г.

Третата точка в дневния ред е Законопроект за ратифициране на Спогодбата между България и Швейцария за избягване на двойно данъчно облагане на доходи и имущество.

Миналия петък на консултациите при президента Плевнелиев управляващите в оставка и опозицията се разбраха парламентът да работи поне още седмица, за да разгледа най-належащите закони.

През последната им работна седмица депутатите трябва да разгледат промените в Закона за енергетиката и в Закона за енергийната ефективност. Приемането им ще позволи на ДКЕВР да свали цената на тока преди следващия регулаторен период.

Народното събрание ще разгледа и мораториум за забрана върху строителството в защитените територии по Черноморието за месеците от мандата на служебния кабинет. Парламентът трябва да излезе и с решение за бъдещето на ядрената енергетика след референдума, защото по закон становището трябва да бъде изготвено в рамките на три месеца от вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !