Паметникът пред НДК остава на арматури

13 август 2012 в 14:01 3514 1

Паметникът губи една по една своите каменни плочи.
Паметникът губи една по една своите каменни плочи.

Работата по "разсъбличането" на паметника пред НДК кипи с пълна сила - работниците режат с флексове, опъват въжета и изнасят свалените стотици килограми каменни и метални елементи.

Целта е от огромната конструкция да остане само арматура, която да бъде безопасна за стотиците минувачи. А самите минувачи никак не се впечатляват от случващото се с омразния паметник - всички заобикалят с безразлични лица загражденията около монумента и са истинска рядкост хората, които застават и се заглеждат за секунди в усиления труд. Загражденията от ленти пък обхващат по-голямата част от пешеходната зона.

Миналата седмица започна подготовката за демонтажа на опасните елементи, като първата стъпка беше разчистването около монумента - работниците изнесоха чували с найлонови пликчета, спринцовки, опаковки, хартии и дори матрак. Не е сигурно от колко часа сутрин започват работа служителите на наетата частна фирма, като от столична община казаха за OFFNews.bg, че работното време за демонтажа на конструкцията се определя от самата фирма и Общината не знае какво е то. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови