Освиркаха Орешарски пред УНСС, той пак се измъква през задния вход (снимки и видео)

OFFNews 16 септември 2013 в 11:05 21234 86

Освиркаха Орешарски пред УНСС  Снимка: Сергей Антонов
Освиркаха Орешарски пред УНСС Снимка: Сергей Антонов

Протестиращи освиркаха премиера Пламен Орешарски пред УНСС тази сутрин. Малко след като откри учебната година, премиерът - влязъл през парадния вход - се измъкна от страничен изход, но въпреки това попадна на протестиращи, които огласиха района с мощни скандирания "Оставка".

Позорният начин, по който премиерът за втори път опита да се измъкне от "народната любов" през страничен изход, бе посрещнат с надпис "Изход за боклуци". Така протестиращите напомниха как премиерът си тръгна от БНТ след интервю от изход, през който, по думите на служители там, се изнася боклукът. Премиерът, срещу когото от три месеца има протести, бе освиркан, когато се запъти заедно с ректора проф. Стати Статев и финансовия си министър Петър Чобанов към паметника на проф. Стефан Бобчев, за да поднесат венци. 

"Ела в СУ", приканваше друг плакат. "Кой?" беше трети, визиращ въпроса, който журналисти и протестиращи не спират да задават: "Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?".

Орешарски все пак намери място, където да бъде аплодиран - в охраняваната аула "Максима" на УНСС, където, по думите на нашия репортер на мястото на събитието, влизащите са били инструктирани как да се държат, а пожелалите да влязат протестиращи не бяха допуснати.

Подготовката за събитието на НСО включваше още заглушаване на звука във и около сградата на УНСС в Студентски град.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!