Още 4 млн. лева за лечение на деца в чужбина

14 ноември 2012 в 10:19 1106 0

Министерски съвет Снимка: БГНЕС
Министерски съвет Снимка: БГНЕС

Допълнителни 4 млн. лева на Фонда за лечение на деца ще отпусне кабинетът заради изчерпване на предварително заложените 6 млн. лева за тази година.

От началото на годината досега за лечение са одобрени 572 деца. През миналата година Фондът е финансирал медицинските процедури за 387 деца. 

Актуализацията на бюджета на Фонда за лечение на деца се налага заради отпадането на пределната сума от 180 000 лева, с която се финансираше лечението на всяко дете до април тази година. Таванът беше въведен през септември миналата година, но на практика създаваше пречки за ефективното лечение на децата. Премахването му е довело до по-бързото изразходване на заложените средства, като бюджетът е бил изчерпан в края на септември.

Правителството планира и да премахне таксите за издаване на визи на деца от 6 до 12 години и на лица до 25 години, които са турски граждани и пребивават у нас за кратко по повод на културно, образователно или спортно събитие.

Министрите ще одобрят и промени в почивните дни за следващата година, според които празниците около 1 май, Великден и Гергьовден се сливат и се събират шест почивни дни.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!