Осем години затвор получи Жоро Инкасото

Юлиан Христов 31 юли 2013 в 13:28 2720 5

Георги Енев Снимка: Булфото
Георги Енев Снимка: Булфото

Пловдивският окръжен съд наложи осем години затвор на охранителя Георги Енев за кражбата на близо 1,5 млн. лева.

Станалият популярен като Жоро Инкасото бивш охранител получи по-ниска от исканите 20 години затвор присъда. За това, че той се призна за виновен допълнително съдът намали присъдата му с 1/3.

Енев трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим. Трябва да се приспадне и една година, която той е прекарал в следствения арест. Съдът наложи конфискация на мотор, собственост на Енев, както и забрана да заема отговорна длъжност, да охранява пари и ценни предмети.

До момента не е ясна съдбата на откраднатите пари. Разследващите не можаха да изтръгнат от него тази информация, според адвоката му той законово има право да мълчи. 

Окръжният съд в Пловдив не уважи гражданския иск на фирмата-собственик на инкасо автомобила „Г4С Секюрити солушънс” за 1,482 млн. лева към Енев. Това е размерът на обезщетенията, изплатени от дружеството на пострадалите банки. Доводите на съда са, че охранителят е подсъдим за сумата от 1,471 млн. лева, като собственост на фирмата са 6075 лева. Бяха уважени само 182,25 лева, които са посочени като необезщетени средства, плюс лихвите по тях от момента на извършване на престъплението.

97% от откраднатата сума е покрита от застрахователите, а за останалите 3% плюс лихвите дружеството ще търси отговорност от Георги Енев в ново дело, обясни един от адвокатите Йорданка Вандова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!