Оранжев код заради жегите в цялата страна

11 юли 2012 в 07:45 4417 3

Отново летни температури. Снимка: БГНЕС
Отново летни температури. Снимка: БГНЕС

Код "оранжев" заради високи температури е обявен на територията на цялата страна. Днес времето е опасно и прогнозираните метеорологични явления са с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите, предупреждават от НИМХ.

Максималните температури днес ще бъдат между 34° и 39°, в София – 34°-35°.

Преди обяд и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Източна България и планинските райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици и временно усилване на вятъра. В по-голямата част от страната ще духа слаб запад-северозападен, в Източна България - югоизточен вятър.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 30°-33°. Температурата на морската вода е 26°-29°.

В планините ще се задържи топло, но неустойчиво. След обяд със значителна купесто-дъждовна облачност, на много места отново ще превали и прегърми. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра - около 20°. Вятърът по билата ще е до умерен от северозапад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!