Оперативна програма за образование през 2014-2020

09 януари 2013 в 13:06 1654 1

Министерски съвет Снимка: БГНЕС
Министерски съвет Снимка: БГНЕС

Една от оперативните програми през следващия програмен период (2014-2020) ще бъде за наука и образование за интелигентен растеж, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Тя ще се управлява от образователното министерство.

Решението на Министерския съвет от 2012 г. предвиждаше средствата от Европейския съюз за България през следващия програмен период да се разпределят областите иновации и предприемачество, регионално развитие, транспортна инфраструктура, околна среда, развитие на човешките ресурси, техническа помощ и административен капацитет, развитие на селските райони, морско дело и рибарство и трансгранично сътрудничество.

Основната цел на новата оперативна програма е постигането на интелигентен растеж чрез повишаване качеството на научните изследвания и образованието. С реализирането ù конкретни резултати се очакват в рамките на пет приоритета – на научните изследвания и технологичното развитие, на връзката между образованието, бизнеса и трудовата заетост, образованието като фактор за социално приобщаване, образованието и ученето през целия живот, подобряване на образователната инфраструктура, се казва в прессъобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови