ОЛАФ отказа да разследва "Белене"

Последна промяна на 14 септември 2012 в 17:31 1709 1

Бойко Борисов   Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

ОЛАФ отказа да разследва сделката за АЕЦ „Белене“, както поиска премиерът Бойко Борисов.

От Европейската служба за борба с измамите са категорични – подобна проверка не е в рамките на делегираните й права, пише Mediapool.

ОЛАФ не разследва проекти, финансирани от националните бюджети, а АЕЦ „Белене“ е именно такъв.

В интервю за в. „Преса“, публикувано днес, Борисов обяви, че дава сделката за „Белене“ с руската "Атомстройекспорт" (АСЕ) за разследване на ОЛАФ.

В интервюто Борисов заявява още, че руският президент Владимир Путин не искал да идва в България и да се среща с него именно заради поисканата проверка от ОЛАФ.

Въпросът с „Белене“ се повдигна отново, след като руската "Атомстройекспорт" (АСЕ) поиска 1 милиард евро обезщетение пред арбитражния съд в Париж.

Това действие на руснаците провокира вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков да каже, че АСЕ няма никакъв шанс срещу НЕК в съда и "ако трябва, пак ще пляскаме руснаците".

Премиерът Бойко Борисов пък определи иска като "вероломна изненада", при положение, че ние вече сме приели да строим газопровода "Южен поток" на наша територия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.09 2012 в 18:04

хахаха, Путин се уплашил от Бойко! кво е пък това ОЛАФ? като има лаф си лафим, като няма лаф, няма кво да направи ОЛАФ?


егаси и експертите, печелившо за частния инвеститор означава да продава скъпо на вътрешния пазар и да има износ, а печелившо за българите означава да не плащаме тройно за ток от ВЕИ и да не внасяме скъпо !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!