Очаква ни топъл и сух октомври

Борислава Славова 28 септември 2012 в 18:00 1480 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Топло и сравнително сухо време ни очаква през октомври - с температури до 32 градуса, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Най-високите температури през месеца ще са между 27 и 32 градуса, а най-ниските -  между минус 1 и 4 градуса.

Температурите в равнините ще са между 11 и 15 градуса, във високите полета - между 8 и 11 градуса, а в планинските райони - от 4 до 8 градуса.

В края на октомври ще завалят и първите есенни дъждове, като според метеоролозите те ще бъдат под нормата за тази част от годината.

През първото десетдневие на идващия месец ще усетим слабо захлаждане, но градусите пак ще са по-високи от обичайните за периода. В периода 2- 5 октомври ще се редуват превалявания със слънчеви дни.

През второто десетдневие ще се редуват спокойни и сравнително топли дни с дни, през които обаче ще има условия за валежи.

Най-голяма е вероятността да вали около 11, 14 и 18 октомври. През дните с валежи ще има и краткотрайно, но чувствително застудяване, при което на места в страната ще се образуват слани.

През третото десетдневие на октомври се очакват повече топли и слънчеви дни от нормалното, но и с мъгли и ниска слоеста облачност в сутрешните часове.

Нощните температурите ще останат по-високи от обичайните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!