Обвиниха трима за убийството в Правище

Юлиан Христов 17 април 2012 в 15:00 1078 0

Българин осъди държавата в Страсбург
Българин осъди държавата в Страсбург

Окръжната прокуратура повдигна обвинения на трима от 12-те задържани за убийството в Правище, съобщиха от прокуратурата.

В петък след масов побой почина 45-годишният Илия Попов.

На единия от задържаните е повдигнато обвинение за убийство. Прокуратурата е внесла искане да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража". Двамата му съучастници са обвинени за нанасяне на средна телесна повреда. Те са пуснати с парична гаранция от 500 лева.

Останалите задържани са освободени заради липса на доказателства, че са съпричастни към инцидента.

Илия Попов беше пребит, след като той и брат му опитали да потушат скандал между група младежи от селото и 20-ина роми от Карловско, наети като сезонни работници. Поводът за сбиването са разменени реплики няколко часа преди убийството между двете групи в заведение в селото.

Около 20 часа младежите от Правище отишли пред сградата на старото училище, където били настанени работниците и започнали да хвърлят камъни по прозорците. Илия и Тодор се опитали да успокоят местните жители и работниците. За кратко скандалът бил потушен. На излизане от сградата на училището е бил хвърлен камък и младежите и работниците се скарали отново. 45-годишният Илия е наръган няколко пъти. Той умира на път за болницата. Брат му Тодор - също е пострадал, без опасност за живота. 20-годишният син на Илия - Иван, е с прорезни рани от стъкло по тялото.

Местните младежи разказаха, че са били предизвикани, тъй като ромите са закачали момичета от селото.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх