НС решава дали държавата да плаща и на частните детски градини

Последна промяна на 23 януари 2013 в 08:00 1568 4

Министърът на образованието Сергей Игнатов в Народното събрание. Снимка: БГНЕС
Министърът на образованието Сергей Игнатов в Народното събрание. Снимка: БГНЕС

Днес парламентът ще продължи второто, окончателно, гласуване на Закона за предучилищното образование.

Текстовете, които ще обсъждат и гласуват депутатите, предвиждат държавата да субсидира и частните детски градини и частните училища наравно с държавните. Чл. 10 предвижда субсидията да бъде отпускана за задължителното предучилищно образование за всички деца. На последното си заседание парламентът реши то да започва с година по-рано от сега, т.е. от 4-годишна, а не от 5-годишна възраст.

Частните детски градини или училища ще подават заявление за получаване на субсидията.

Въпреки субсидията ще им бъде позволено да продължат да събират и таксите си от семействата за обучението на децата, предвижда законопроектът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2013 в 14:24

добре де, ама това което си написала какво общо има с темата: "НС решава дали държавата да плаща и на частните детски градини"?!?!?!?

23.01 2013 в 10:35

Какво има да решава естествено, че ще дава, парите си вървят с детето!!! Застроиха детски градини, училищата са извън контрол и да не можем реално да имаме избор, къде да вложим тези средства за детето си! Защо държавата да определя, къде да отиват парите ни! Този избор е само и единствено на родителите! В това отношение коментарите и чуждото мнение на хората още по-малко имат право да определят това, къде да отиват парите за моето или вашето дете!!! Данък общественто мнение все още няма!

23.01 2013 в 09:56

Това е само началото на скрития план на правителството, което, както знаем следва инструкции от високо и от далече.
1. Днес ще ти наложат да ти вземат детенцето на 4 годинки, за да го възпитава "държавата", т.е. Те.
2. Когато свикнеш с тази ситуация и изземването на родителските ти отговорности от държавата, ще започнат да ти вземат детенцето веднага след раждането и да го дават на платени от държавата приемни семейства - които така или иначе и в момента са по-високо платени от родните майки. Пак в името на твоето добро и за доброто на обществото, за което ти да можеш, необезпокояван от деца, да работиш.
3. Когато свикнеш и с това, ще ти кажат, че не е необходимо сам да решаваш кога да имаш деца, и е най-добре, за общественото благо, обществото да решава кога ти да имаш дете.
4. След това, ще ти кажат, че е най-добре децата да не идват чрез сексуален контакт, за да можеш да бъдеш "свободен да експериментираш със сексуалността си" без непременно да се обвързваш с деца... и ще започнат да поръчват "децата на обществото" (забележи, вече децата не са твои, а на обществото) на сурогатни майки, а в по-далечно бъдеще (ако успеят), и на изкуствени утроби!!!
http://aliya.blog.bg/novini/2012/11/27/skritiiat-plan-na-pravitelstvoto-za-decata-ni.1025087

23.01 2013 в 08:49

Това означава ли , че ще отпаднат или поне да се намалят таксите в частните градини за родителите