Новият шеф на ДКЕВР обеща по-ниска цена на тока

Последна промяна на 15 февруари 2013 в 09:07 1048 3

Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС
Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС

Новият шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова обяви, че е възможно намаление на цената на тока в интервю за bTV.

По думите ú спадът ще дойде от някои от компонентите, които формират цената на електроенергията. Иванова смята, че има опции да бъдат намалени и някои такси - за пренос, за зелена енергия и др. 

Новият председател на ДКЕВР не се ангажира с конкретна цифра за понижението на цената на тока. 

Иванова обяви, че отдавна не е доволна от сметките си так, защото са над 100 лв. без да се отоплява на ток. Тя подозира съседите си в кражба.

Относно разкритията на в. "Труд", че има онлайн магазин за цигари, което от миналата година е забранено новата шефка на ДКЕВР призна, че е извършила нарушение. Причината била неясен текст в закона. 

Тя каза, че няма да подаде оставка заради този скандал, но е готова да се оттегли, ако кабинетът ú поиска оставката.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.02 2013 в 11:24

Не разбрах по конкретно как и какво ще бъде това намаление? Може би като си плащаме тока он-лайн през бакалницата на госпожата и тя ще ни прави 1-2 % отстъпка? А прави ли си сметка госпожата че Урко Дянков е заложил приходи в бюджета от ДДС които се базират на високите цени? Нали като паднат дори и малко цените тогава 20-те% от тях ДДС сумарно ще бъде по малко. И тогава кво - бюджета на Урко отива на кино. Щото бюджета на световно неизвестния икономист се пълни предимно от ДДС и акцизи. Хайде % на акциза може да се вдига( щото тъй казвала Европата ) и сумата който влиза при Урко да е по голяма, но процента на ДДС е твърдо 20% и не може да се вдига. Но като се вдигнат цените и ето ти от 20% се прави по голямо постъпление. Така че трай коньо на зелена ливада и чакай намаление на цените. Ако на това намалят цената, да друго ще хвръкне яко. Гаранция Франция - политиката на Урко и сие воглаве с господ Буда е такава!

15.02 2013 в 09:16

Ако разкарат посредниците, още от вратите на АЕЦ, ТЕЦ и ВЕЦ - цените ще паднат много повече от колкото ако свалят тези такси с по 1-2%. Аз не знам кому от народа са необходими посредници. ЕРП-тата директно да си купуват от централите е по правилно.

15.02 2013 в 09:14

ТАЗИ ЩО НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА АМИ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАЛЪГВА ХОРАТА И ДА ГОВОРИ ТЪПОТИИ. ПЪРВО ДА СИ ВИДИ СОБСТВЕНИЯ ДВОР. ЧОВЕК КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЧТЕН В БИЗНЕСА СИ СМЕ ГО ОСТАВИЛИ ДА РЪКОВОДИ ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА. ЕХ БОЙКО БОЙКО ЕДИН СВЕСТЕН ЧОВЕК НЕ СЛОЖИ ЕДИН СВЕСТЕН ВСЕ КОМПРОМЕТИРАНИ. ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ МАХАЙ СЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ ЧЕ ГОЛЯМ СРАМ