Новата шефка на ДКЕВР уволнена, преди да стъпи на работа

17 февруари 2013 в 15:22 2915 2

Борисов уволни Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС
Борисов уволни Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС

В разгара на протестите премиерът Бойко Борисов поиска оставката на председателя на ДКЕВР Юлиана Иванова.

Искането на Борисов е във връзка с това, че при предварителните разговори, преди да поеме поста, Иванова не го е информирала за участието си във фирма, за която впоследствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност, съобщиха от правителствената информационна служба.

На 13 февруари премиерът обяви, че Юлиана Иванова ще бъде новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Иванова е бивш служител на германската компания RWE, която се отказа от АЕЦ “Белене” при предишното правителство. Тя трябваше да довърши мандата на подалия оставка Ангел Семерджиев и да е на поста до ноември 2015-а година.

Само ден след посочването на новия шеф на ДКЕВР в пресата излезе информация, че Иванова е собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари

От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия. Иванова притежава фирмата “Имидж код груп”, която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега той предлага само продукти на “Метро”, съобщи вестник “Труд”.

Моя грешка е, и съм готова да си понеса санкциите за незаконната продажба на цигари в онлайн магазин, на който аз бях собственик, обясни пред журналисти Иванова.

Тя твърди, че преди две години, след като е престанала да се занимава с енергетика, е решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство. Явно обаче не сме спазили всички закони, отбеляза председателят на ДЕКВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!