Николай Вълканов: Доган взе заслужено хонорар

Последна промяна на 03 юни 2012 в 12:34 2493 3

Николай Вълканов. Снимка: bTV
Николай Вълканов. Снимка: bTV
Новият собственик на ГОРУБСО-Мадан и шеф на "Минстрой" Николай Вълканов каза, че Ахмед Доган напълно заслужено е взел хонорар от 2 млн. лв. за проекта Цанков камък. Вълканов обяви това в интервю за bTV. Именно неговата фирма "Минстрой" плати внушителната сума на лидера на ДПС. Твърди се, че близките отношения между шефа на "Минстрой" и Доган датират от добрите години на "Мултигруп", когато Вълканов беше вицепрезидент на групировката. "Мислил съм за това дали ще стане скандал с този хонорар, но трябваше под масата да му ги платя ли?", коментира още бизнесмена. Той признава, че с Доган са приятели, но твърди, че когато става въпрос за бизнес, няма значение кой ти е приятел. Като доказателство, че не се е облагодетелствал по време на тройната коалиция, Вълканов изтъкна, че тогава не е получил нито един проект, нито една концесия, въпреки че е кандидатствал за такива. По думите му Доган се е доказал като много добър хидроинженер и е сред 10-те най-добри в България. "Първите проучвания за язовир "Тунджа" са на Ахмед Доган. През 2005 година ни събра, направихме заедно проектно проучване. Такъв язовир е нужен и на България, и на Турция", коментира Николай Вълканов. Вълканов се похвали, че през последните три години не е имал проблеми с държавата, което се дължи на точността му. "Винаги съм си плащал данъците, заплатите на хората, осигуровките. Да не изпаднеш в ситуация, в която правителството може да те упрекне за нещо", твърди Вълканов. "Никой от това правителство до момента не ми е искал услуги", категоричен е бизнесменът. Той отрича премиерът Бойко Борисов да му се е обадил и да го е помолил да вземе затъващото в дългове ГОРУБСО-Мадан, но призна, че се е наложило да налее 32 млн. лв. в мината. По думите му намесата на Борисов и енергийния министър Делян Добрев в прехвърлянето на концесията върху мините се е ограничавала до това да координират процеса, за да се случат нещата по-бързо. "Държавата също има интерес това предприятие да работи, защото тя е собственик на благата, ние получаваме само концесии, а държавата получава пари от тези концесии", поясни бизнесменът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2012 в 15:28

Когато няма кой да те чуе, няма какво да говориш... Г-н Вълканов добре призовава г-н Доган да разкрие познанията си, но пред кого?! Има ли кой да погледне обективно. От прочетените коментари стигам до извода, че няма. Ние предварително сме решили, че той е такъв и онакъв, че той е глупав и не знам какъв още, защо да си прави труда да ни се разкрива. Няма да успеем, докато не се отърсим от предразсъдъците си...

04.06 2012 в 00:46

Ние, философите, първо хидроинжинери се раждаме. Химията учим втория семестър, за диригенти - в третия. Експертизата по тях струва съответно 2 и 3 млн.

04.06 2012 в 00:41

Добре де, а кога се е изучил за хидроинженер, и кога е работил това, та да стане по-добър от останалите?
Нали уж беше кандидат на философските науки, професионален дисидент, и какво там още. Защо точно хидроинженер? Защо не инженер-химик? Или диригент на хор?
Май съвсем го подкараха през просото, ебати неграмотния кризисен пиар.