Никой не иска "Ролекс"-а на дядо Николай

Вероника Шербанова 10 март 2013 в 17:25 2698 3

Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов
Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов

Провали се търгът за “Ролекс”-а на Пловдивския митрополит Николай, след като не се появи нито един кандидат-купувач, съобщи “Фокус”.

Търгът трябваше да се проведе в 12 ч. в неделя, но се оказа, че до този час не се е записал нито един участник.

Пловдивският митрополит Николай подари скъпия часовник на църковното настоятелство на храма “Св. Марина”, след като се оказа, че сметката за ток на църквата е близо 3000 лева, а настоятелството няма достатъчно средства, за да я плати.

Първоначалната посочена цена за “Ролекс”-а е 11 600 лева. Тази цена няма да се намалява, обясни Евелина Здравкова, член на църковното настоятелство на храма. Той продължава да е собственост на храма и предстои да се обсъди каква ще е неговата съдба, допълни Здравкова.

Ако има повторен търг, то той ще е след Великден. Основната цел на търга беше да се съберат пари за сметката за ток за януари на храма “Св. Марина”. Парите обаче междувременно са събрани от дарения, посочи Здравкова.

По думите ù е имало много желаещи да си купят скъпия часовник, но хората са били притеснени заради засиления медиен интерес и публичното оповестяване на името на купувача. Българите не искат да се знае с колко пари разполагат, заяви Евелина Здравкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!