Митрополит Николай плаща тока на храм "Св. Марина" с "Ролекс"-а си

Рени Петрова 26 февруари 2013 в 16:08 4475 13

Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов
Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов

Пловдивският митрополит Николай ще дари ролекса си, за да плати рекордната сметка за ток на храма "Света Марина" в размер на 2940 лв, пише Plovdiv24.bg.

"Днес, 26.02.2013 г., Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда - часовник "Ролекс", се посочва в официалното изявление от Църковното настоятелство.

"Ролексът", който в последните години се превърна в символ на митрополит Николай, ще бъде продаден, като с получените пари ще бъде платена висящата сметка за ток.

Вчера храмът "Света Марина" в Пловдив е получила сметка за ток за месец януари, възлизаща на 2940 лв. От храма заявиха, че не доумяват защо сметката е толкова висока. За месец декември сметката за ток е била 4 пъти по-ниска - 723 лв.От настоятелството на храма алармираха, че им е непосилно да платят сметката.

Вчера служител на електродружеството е посетил храма "Света Марина", за да предупреди, че предстои изключване на електрозахранването.

Сметката за януари е дошла преди две седмици и още тогава от митрополитския храм са подали жалба до EVN с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено.

Очаква се "Ролекс"-ът на Николай да бъде продаден за 3 000 лв, което ще усигури нужните пари за погасяване на сметката.

"В случай, че при продажбата се получи по-голяма сума, разликата да бъде използвана за благотворителност", посочват още от Църковното настоятелство в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!