Не е учтиво да ме питате дали взимам 100 000 лева заплата

Последна промяна на 14 февруари 2013 в 23:32 10163 14

Шефът на ЧЕЗ България Петер Баран
Шефът на ЧЕЗ България Петер Баран

23 нарушения на лиценза на ЧЕЗ е открила Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Те обаче не дават основание за отнемане на лиценза на енергоразпределителното дружество, каза временният шеф на ДКЕВР Андон Роков пред Парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта. В нея в продължение на часове продължи изслушването на ЧЕЗ, предизвикано от масовите протести срещу високите сметки за ток.

Отговорите на ЧЕЗ вбесиха представителите на протестиращите, които след като се навикаха на монополистите, демонстративно излязоха от залата.

"Никой не отговори конкретно защо са двойни и тройни сметките на хората", изкрещя в лицето на ръководителите на ЧЕЗ Люси Манова, преди да тръшне вратата.

Манова е организаторката на първия протест срещу ЧЕЗ в Благоевград. По време на шествието тя бе арестувана, а това изкара още повече хора на улицата.

Агенцията за приватизация обяви, че е готова да публикува приватизационния договор на ЧЕЗ. Оперативният директор на дружеството Петър Баран обаче заяви, че не може да даде съгласие за това, тъй като не представлява цялото ръководство на ЧЕЗ.

Баран даде хлъзгав отговор на въпроса истина ли е, че получава заплата 100 000 лева месечно.

"Не е учтиво да се задават такива въпроси, но бих се радвал да получавам по 100 000 лева на месец."

На въпрос дали от ЧЕЗ си дават сметка за степента на напрежение на потребителите, Баран заяви: „Аз съм много притеснен. България е страна, която много обичам” и обеща ЧЕЗ да провери всички сигнали за големите разлики в сметките на клиентите. Но в проверките, направени досега, ЧЕЗ не открили неточности, освен няколко, които не са сериозни.

Председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев съобщи, че още през 2009 г., КЗП е установила неравноправни клаузи в договорите. Въпреки, че клаузите са обявени от съда за нищожни, ЧЕЗ отказва да ги премахне.

Яне Янев, който ръководи комисията за борба с корупцията, обеща да излезе с доклад след срещата и да го предостави на прокуратурата, ако се установят груби нарушения. Комисията ще извика на изслушване и другите двама монополисти ЕВН и Енерго-про.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2013 в 00:28

През м.юли 2009 г. за консумация до 30 юни получих фактура с надписани над 2000 квч. при намаляване на цената от 01.юли 2009 г. С надписването на фактурата изкаха да ме измамят да платя тока по старата по висока цена, като не бях единственият.Подадох жалба за надписаната фактура и съгласно ОУ на ЧЕЗ поисках ново засичане и преизчисление на начислената ми сума. Вместо да направят проверка от ЧЕЗ ме заплашиха, че ако не платя фактурата ще ми спрат тока - ПОЧНАХА ДА МЕ ЗАПЛАШВАТ И РЕКЕТИРАТ. Заплатих по банков път, след като бях изчислил реално ПОТРЕБЕНАТА ел.енергия , но отново ме заплашиха със спиране на тока. Заплахата бе изпълнена и 10 дни бях с изключен ток. Писах порадица от жалби. След близо месец дойде инспектор и заедно установихме, че показанията въпреки изминал период на ползвана от мен енергия е надписана сравнение все още с фактурата с 1800 квч. Писах жалби до Б.Б. - Министър председател,чрез ВКС до СГП, ДКЕВР и др. Не получих съдействие от никой. ДКЕВР ме посъветва да водя дело, СГП - прокуро Пашалиева с Прокурорско постановление от 27.08.2009 г. по пр. № 11 323 /09 отказа да образува наказателно производство и ме посъветва да водя гр аждански иск, въпреки, че бюх посочил и представил доказателства за престъпления по НК за опит за измама и тормоз и рекет, за това, че съм дръзнал да се противопоставя на монополистта ЧЕЗ. Не искам да ви кажа, колко са ми мили господата от ЧЕЗ, както и българските еничари обслужващи интересите на ЧЕЗ, срещу "подобаващо" заплащане, взимано от джоба на всички нас - българските потребители .

20.02 2013 в 19:22

А циганите във Врачанския затвор учтиво Ви очакват, г-н Баран. С едни учтиви черни паламарки, армирани с ученически линиики за чертане и учтиво подкожно орелефени със съчми от лагер. Та те така учтиво първо ще ви помогнат да се съблечете, а после учтиво ще ви подложат на една любезна термична обработка, след която Вие ще разберете че сте си заработил заплатата до последната стотинка.

18.02 2013 в 14:22

Товарищ Баран, это не страна баранов...

17.02 2013 в 00:00

Тези говеда трябва да бъдат изринати от страната ! Доказаха се като безогледни крадци ! Но ..това е истинското лице на капиталиста гад ,той се интересува само от печалба с цената на всичко .Ние обаче трябва и да се замислим , кои български продажни политици подписваха заробващи договори за четвърт век напред ? НЕ е трудно да бъдат установени подписите и виновните да бъдат линчувани !
От сега обаче ни уговарят , че имало договори , че не можело да се пипат и т.н ...А бе я си е.М-та !Това е демагогия и опит да отново да ни заровят главата в тинята и да си мълчим , а гадовете да вилнеят .Защо чешки Баран / Овен в превод / ще взима 100 000 лева !? Къв е тоя бе ! ДА не е открил закона на Ом ? Важното е утре -масово посещение на протестите и .... да не бъдем излишно кротки / сещайте се /

16.02 2013 в 16:15

Ели може би Бесепист...

16.02 2013 в 16:14

Много учтиво Ве моля г-н Баран - вървете си... Вие знаете къде...

16.02 2013 в 13:54

Не с две а с ръце и крака ще се подпиша на референдум за премахване на ЕРП-тата а на тоя зъбките му да изпопадат от ритници не било учтиво а да краде от народа е учтиво нали ?

15.02 2013 в 20:56

Хора, тея и в Чехия ги плюят! И в Албания ги отсвириха!Само ние ги търпииииим!До кога!Още от 2009 вием от високи сметки и си траем същевременно.Добре че сега младите от цялата страна излязоха.В неделя трябва цяла България да излезе навън!Той чеха какво е виновен?Н.В.Сакскобурга, той е виновен и всички , които са им дали баницата.Да ги изметем на изборите!

15.02 2013 в 17:40

Ши.бан чешки педа.л, да пукнеш дано!

15.02 2013 в 15:23

Шибан фашист!