НДСВ иска надбавки за всички деца, внася подписка

Вероника Шербанова 05 декември 2012 в 15:30 2389 1

Майки протестираха отново за по-високи детски. Снимка: БГНЕС
Майки протестираха отново за по-високи детски. Снимка: БГНЕС

Петиция със 70 000 подписа в защита на детските надбавки за всяко дете ще внесе в парламента НДСВ в четвъртък, съобщиха от партията.

С подписката членовете на НДСВ „ще изразят подкрепата на общественото мнение за искането да се промени Законът за семейните помощи за деца така, че всяко дете, включително до третото, без формалности и доходен тест да получава насърчителна детска добавка“, допълват от партията.

„Демографската зима, която превзема България, изисква коренна промяна в отношението към младите семействата, а децата да са равнопоставени пред държавата“, категорични са те.

Именно по време на управлението на НДСВ беше въведен подоходен тест за достъп до детски. Доходът на член от семейството в момента трябва да е под 350 лева на месец, за да може родителите да получат детски надбавки от 35 лева на дете.

Началото на подписката „Детски добавки за всяко дете“ беше дадено в края на октомври. До момента са събрани 70 000 подписа.

Подписката ще бъде внесена в парламента от бившия председател на парламентарната вътрешна комисия Минчо Спасов и лидера на младежите в НДСВ и зам.-председател на партията Стефан Кенов.

Премахването на подоходния тест и увеличаването на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст поискаха и майки на редица протести в цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки