Намаляват с 20% таксите на Агенцията по вписвания

Нели Чолашка 07 август 2013 в 14:29 1690 0

Намаляват таксите на Агенцията по вписванията.
Намаляват таксите на Агенцията по вписванията.

20% намаление на цените на всички услуги, които предлага Агенцията по вписвания, предвижда пакетът от мерки на правителството за облекчаване на административната тежест за бизнеса.

Една от първите официални срещи на Пламен Орешарски, след като стана премиер, беше с представители на работодателските органидации и тогава обеща намаляване на административната тежест за фирмите.

Заедно с намаляването на таксите за услуги от Агенцията по вписвания обаче ще се увеличи глобата за неподаване на годишен финансов отчет на търговските дружества.

Т. нар първи пакет от мерки, който беше гласуван днес от правителството, предвижда още премахване на таксата за издаване на удостоверения за липса на задължения към общините.

Вписванията на нови фирми в търговския регистър пък ще става в срок до 24 часа, не до 3 дни, както е сега.

Предвидени са и облекчения за автошколите - вече няма да им се налага да издават отделно разрешение за обучение на шофьори за възстановяване на отнети точки.

Всички тези облекчения ще бъдат описани до две седмици в един проектозакон, който кабинетът ще внесе в Народното събрание вместо да чака депутатите да променят закон по закон, което би отнело години, обясни вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!