Над 324 000 годишни винетки изтичат още през януари

OFFNews 01 януари 2023 в 19:20 1114 0

винетка

Снимка Архив

Винетки

Започват проверки за е-винетки в цялата страна. Националното тол управление апелира шофьорите да проверят валидността на закупената винетка, защото само през януари изтичат повече от 324 000 годишни винетки, напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура".

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка" след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на АПИ или в търговската мрежа на партньорите на агенцията.

Статусът може да е „активен", „с изтекъл срок" или „неизползван" в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Електронни винетки могат да бъдат закупени от интернет страницата www.bgtoll.bg или чрез мобилното приложение, както и в останалите канали за продажба на АПИ – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта. Купуването на е-винетка може да се осъществи и чрез партньорската мрежа на АПИ.​

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови