Мирослав Найденов: Coca-Cola-та с киселина е менте

Вероника Шербанова 21 декември 2012 в 16:12 3724 8

Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС

Coca-Cola-та, с която 16-годишното момиче погълна киселина, била менте. Това заяви в парламента земеделския министър Мирослав Найденов.

Министърът не пожела да спомене името на напитката, за да не ù прави реклама, въпреки че още преди дни стана ясно, че става въпрос за кен Coca-Cola.

Найденов посочи, че системата на контрол във фирмата е на изключително добро ниво, затова случаят по-скоро бил въпрос на разследване, а не на безопасност на храните. По думите на земеделския министър е възможно напитката да е менте. Той вече е поискал доклад по случая от изпълнителния директор на Агенцията по безопасност на храните д-р Йордан Войнов.

16-годишно момиче беше прието в „Пирогов“, след като пило Coca-Cola в тенекиена кутийка. Момичето усетило нещо зърнисто и веднага повърнало. Това я спасило от по-сериозни изгаряния, като сега пораженията по гърлото ù са съвсем слаби и са по-скоро зачервявания, а не изгаряне, посочи проф. Огнян Бранков от „Пирогов“.

Момичето обяснило, че не е оставяло кенчето без надзор. Засега не е известно какво е веществото. Знае се, че е с PH4, което означава, че е вид киселина, съобщи проф. Бранков.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови