Мирно бдение се превърна в уличен скандал (видео)

21 април 2012 в 20:02 2791 1

Президентът на ЕПУ Тошко Кръстев. Снимка: ZaPernik
Президентът на ЕПУ Тошко Кръстев. Снимка: ZaPernik

Близки и приятели на загиналите в сряда момичета организираха мирно бдение със свещи на шосето до Драгичево. 23-годишните девойки загинаха преди дни с Audi A3, което се подхлъзнало на мократа настилка и след това бяха пометени от автобус на фирма „Юнион Ивкони“.

В знак на почит познати и семейство на момичетата се събраха на мястото на катастрофата. Разположението на бдението обаче се превърна в проблем за много от шофьорите, които не можеха да преминат по шосето.

Постепенно поради кавги между двете страни бдението се превърна в протест и напълно запречи пътя на автомобилите. Протестът не е бил обявен предварително, но полицаите в района са позволили то да се осъществи, като се намесвали само в случаи на негодувание от страна на шофьорите.

Сайтът „За Перник“ споменава специфично присъствието на президента на Европейския полиграфически университет в Перник Тошко Кръстев. Той бил бесен на протестиращите за това, че протестът не е организиран предварително и че се безмислено се пречи на движението без да има ясно изразена кауза.

Сайтът е публикувал клип, в който Кръстев повишава тон на протестиращите. „За Перник“ са извадили и няколко цитата от клипа:

Протестиращите: Ние не живеем в нормална държава!

Тошко Кръстев: Кой ви е виновен, аз ли съм виновен за това? Кой? Кой?

Протестиращите: Правителството...

Тошко Кръстев: Правителството. Тук не се протестира. Протестирайте срещу правителството. Ще дойде правителството тука. Това е просто абсурд. Това е абсурд, който правите вие. Няма нормална държава, в която така да се постъпва. Знаете ли колко народ е загинал и вие сега искате само за тези, Бог да ги прости момичетата, никой не е виновен.

Протестиращите: Ние не само за двете момичета, за всички, за всички!

Тошко Кръстев: За всички. Кога сте го обявили това нещо? Кога?! Има значение. Не може да блокирате. Не може да обърнат хората и да минат по други пътища. Това е абсурд. Вие наказвате другите хора. Вие защо наказвате другите хора, питам! Защо наказвате другите хора?! Защо наказвате хората?! Ще умрат бебета там отзад... Вие защо ме снимате /напада друг човек/.

  http://www.youtube.com/watch?v=lGj7ds5a16U
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови