Министерството на отбраната също подсигурява изборите

Юлиан Христов 13 март 2013 в 14:53 1295 0

Служебният министър на отбраната Тодор Тагарев. Снимка: БГНЕС
Служебният министър на отбраната Тодор Тагарев. Снимка: БГНЕС

Без реформи и структурни промени и подсигуряване на честни избори - това ще са акцентите в работата на новия служебен министър на отбраната Тодор Тагарев. 

Днес той пое поста от предшественика си Аню Ангелов. Тагарев беше до септември 2010 година съветник в политическия кабинет на Николай Младенов, който първоначално беше военен министър. 

"Осигуряване на възможност на военнослужещите, участващи в мисии и тези, които ще са на бойно дежурство на територията на страната, в деня на изборите да изпълнят своите конституционни задължения, което е една много отговорна задача на служебното правителство и в частност на Министерството на отбраната", коментира новият военен министър.

„Може би да успокоя една част от вас, които се притесняват и ме виждат само в ролята ми на човек, търсещ ефективни и ефикасни решения, които неизбежно са свързани с реформи. Няма да говорим за такива неща през тези три месеца, които ни очакват”, каза пред служителите в министерството Тагарев. 

Министърът ще концентрира усилията си по осигуряването на участието в мисиите с приоритет Афганистан, както и подготовката на контингента, който ще извърши следващата ротация. Другата задача, която е най-видима за обществото ни, са консултациите в НАТО, каза министърът. Той обясни, че става въпрос за определяне на задълженията на страната зи следващите няколко гоСтава дума за приемането на задължения за следващите няколко години, които надхвърлят сроковете на Бялата книга и на текущите години. Министър Ангелов го е информирал, че консултациите са в много напреднала фаза, но все още няма окончателно решение. Новият министър смята за своя основна задача завършването на тези консултации и поемането на подходящи за България ангажименти, като сериозен и достоен съюзник в НАТО и ЕС.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки